poza_header.jpg

Testimoniale

Testimoniale voluntari, profesori și elevi participanți
la proiectul Social Innovation Relay

 
Un astfel de proiect îi ajută în perseverență pe elevi, le pune mintea la contribuție, îi ajută să comunice mai bine, le dezvoltă dinainte un mod de a lucra în echipă, le aduce satisfacție și mulțumire pentru fiecare efort, îi motivează să progreseze și îi ajută și pentru un viitor job sau viitoare afacere, mai ales. Cel mai mult mi-a plăcut modul în care elevii au ținut cont de sfaturi și de faptul că au arătat un progres în munca lor. Sunt surprins placută să văd elevi cu astfel de preocupări. Am avut drept câștig o lecție, ceea ce înseamnă că, oricât de mici am fi, putem să facem lucruri mari și putem construi frumos astfel de planuri. Le recomand și altor colegi o astfel de experiență, pentru că le va oferi un exemplu.  
Denisa Macovei, Claims Handler, NN România
 
Am fost atras de proiect pentru că este o șansă pentru noi să ne implicăm în modelarea viitorului societății. Interacțiunea cu acești elevi și gândul că poți avea o mică contribuție la un proiect ce poate revoluționa țara sau lumea într-o bună zi sunt recompensele cu care mă mândresc. Cel mai mult mi-a plăcut să văd tineri motivați să schimbe lucrurile, tineri care au idei frumoase și care vor să se implice activ în societate. Pentru ei este important să iasă din curricula școlară obișnuită și să își dedice o parte din timp unor lucruri palpabile și în care cred. Mai mult, este o oportunitate de a îmbina creativitatea și dezinvoltura specifică vârstei cu pragmatismul mediului de business. Am recomandat și voi recomanda programul colegilor ca o oportunitate de a împărtăși din entuziasmul celor tineri și de a te încărca cu energie.
Claudiu Masă, Performance Marketing Assistant, NN România
 
Un astfel de proiect este important pentru liceeni, deoarece îi ajută în primul rând să identifice problemele cu care se confruntă societatea și să vină cu soluții la aceste probleme. În al doilea rând, învață care sunt principalele aspecte pe care trebuie să le aibă în vedere atunci când își construiesc o afacere. Astfel, își dezvoltă spiritul antreprenorial și învață să lucreze în echipă. Principalul motiv pentru care am dorit să mă implic în acest proiect este faptul că și eu, la rândul meu, am participat la această competiție în liceu și am considerat-o o inițiativă utilă și interesantă. Mi-a plăcut, de asemenea, ideea de a lucra cu grupuri de tineri și de a-i ajuta să înțeleagă mai bine cerințele proiectului. Le recomand colegilor să se implice în acest proiect, pentru că este un mod simplu și util de a-și pune în aplicare cunoștințele antreprenoriale și de afaceri, participând în același timp la educația elevilor de liceu.
Ioana Oprea, Performance Marketing Specialist, NN România

Dincolo de interacțiunile pline de provocări și inspirație pe care le-am avut ca mentor al echipelor de elevi înscrise la Social Innovation Relay, am descoperit noi perspective prin care pot fi identificate problemele sociale și, mai ales, soluțiile la acestea. Sunt foarte entuziasmată că ambele echipe pe care le-am mentorat sunt în top trei proiecte câștigătoare la finala națională și felicit toate echipele care au participat. Prin ideile lor, ne dau încredere că societatea noastră merge pe drumul cel bun.
Ruxandra Bîrsan, Research Analyst, NN România

După cel de-al doilea an în care am fost voluntar în cadrul competiției Social Innovation Relay, pot spune că fiecare interacțiune cu concurenții este o surpriză plăcută pentru mine. Iar OneUp, echipa câștigătoare nu a făcut excepție. Încă de când am citit prima dată ideea lor, am crezut că este una care, însoțită de un plan de implementare bun, poate câștiga competiția. Însă dincolo de competiție, produsul echipei OneUp, un dispozitiv de monitorizare a persoanelor cu afecțiuni cardiace, este un exemplu de inovație care poate îmbunătăți și chiar salva vieți, iar pentru acesta, merită felicitați.
Adriana Dumitra, Change & Innovation Driver, NN România

Cel mai mult mi-a plăcut energia generată de unele echipe și varietatea de idei cu care au venit copiii. Ca voluntar, am avut de câștigat o dată prin prisma ideilor care m-au pus să mă gândesc la situații și contexte pe care nu le-am aprofundat poate niciodată. Iar în al doilea rând mi s-a părut interesant și util să văd care este nivelul de aprofundare și pregătire al elevilor atunci când vine vorba de inovație sau proiecte sociale. Îi ajută să gândească strategic, critic, pe termen mediu și lung; îi ajută să privească lumea din jur într-un mod complex, să se gândească la problemele sociale și la cum pot fi transformate în oportunități; și, nu în ultimul rând, îi ajută să capete un minim de cunoștințe astfel încât antreprenoriatul, și mai ales antreprenoriatul social să nu fie ceva “de neatins” sau greu de executat. Cu cât experimentează tot mai multe idei, cu atat sunt mai mari șansele ca ei să devină într-o zi antreprenori. Și cred cu tărie că țara aceasta are nevoie de tineri antreprenori care să gândească proiecte sociale și sustenabile.
Alexandra Popescu Zorica, Change & Innovation Driver, NN România 

În cadrul experientei de lucru cu echipele, am redescoperit potențialul uman care există în elevi și faptul că punând la dispoziție contextul potrivit, acest potențial poate fi descătușat. Un astfel de proiect este important pentru liceeni, deoarece contribuie la dezvoltarea unor antreprenori cu o reală preocupare pentru oamenii din jurul lor. M-am înscris ca voluntar, pentru că m-am gândit că pot aduce un aport, fie și unul marginal, la dezvoltarea generațiilor viitoare. Aș recomanda implicarea în acest proiect, pentru a realiza faptul că există viitor și la noi în țară și motive de optimism cu privire la ce va urma.
Claudiu Meșterelu, Commercial Administration Manager, NN România

Mi-au plăcut ideile elevilor: mi s-au parut interesante și utile; totodată, am apreciat deschiderea lor către feed-back și m-am bucurat că am putut să-i ajut. Prin implicarea ca voluntar, am câștigat experiența de coach și expunere la proiecte și idei din afara industriei în care lucrez. Un astfel de proiect este esențial pentru liceeni, deoarece îi ajută să își dezvolte abilități precum inventivitatea, spiritul de echipă, capacitatea de a comunica structurat și clar, gândirea în termeni de business – cost/benefit. Recomand experiența – este interesant și frumos să lucrezi cu liceenii. Eu am fost plăcut surprinsă de maturitatea lor.
Roxana Gaibar, Lean Six Sigma Master Black Belt, NN România

 
Proiectul Social Innovation Relay a constituit o provocare pentru elevii mei, dar și un efort suplimentar pe care l-au depus. Au lucrat în echipă  și s-au preocupat foarte mult pentru realizarea sarcinilor chiar de la începutul competiției. Ei sunt voluntari într-un ONG și chiar realizează proiecte interesante. Mulțumim pentru oportunitatea de a participa la această competiție, pentru consilierea permanentă pe care am primit-o atât de la membrii echipei Junior Achievement, cât și de la mentorul echipei din partea NN România!
Profesor coordonator, Colegiul Economic Virgil Madgearu, Galați

Colaborarea îndelungată cu echipa JA România a avut un impact puternic în dezvoltarea mea personală și profesională, iar elevii mei participă cu drag la competițiile organizate. În fiecare an am răspuns prezent la activitățile propuse și voi continua cu aceeași implicare.
Profesor coordonator, Liceul cu Program Sportiv, Cluj-Napoca

Trăim într-o societate în care este esențial a fi un bun întreprinzător și observator al nevoilor oamenilor. Cultivând aceste abilități încă din timpul școlii, tinerii dobândesc posibilitatea de a-și folosi oportunitățile și calitățile pentru a-și atinge scopurile și a contribui la evoluția omenirii. Vă mulțumim pentru șansa pe care acest concurs ne-a oferit-o, și anume de a învăța să descoperim rezolvări reale ale problemelor actuale. Participând de mai mulți ani la aceste proiecte, Liceul Teoretic Ioan Pascu Codlea a reușit să ajute elevii să își perfecționeze de-a lungul timpului modul de abordare al lumii afacerilor.
Profesor coordonator, Liceul Teoretic Ioan Pascu, Codlea

Toate participările mele de-a lungul timpului la competițiile Junior Achievement, ca profesor coordonator, au fost un câștig atât profesional, cât și relațional. Munca în echipă alături de elevii mei a dezvoltat o relație specială profesor-elev, relație care la clasă nu se poate crea. Competiția SIR ne-a oferit șansa să ne depășim propriile limite, atât mie în calitate de profesor, cât și elevilor.
Profesor coordonator, Liceul Tehnologic Industrial de Electrotehnică și Telecomunicații, Constanța

Programul SIR reprezintă o inițiativă semnificativă pentru amplificarea competențelor specifice managementului de proiect și antreprenoriatului care le favorizează elevilor atât racordarea la realitățile sociale, cât și posibilitatea de a identifica strategii eficiente de rezolvare a problemelor prin metode interactive.
Profesor coordonator, Liceul Teoretic Al. I. Cuza, București

Social Innovation Relay ne-a oferit oportunitatea de a propune un proiect pentru beneficiarii din comunitate pe care i-am cunoscut în mod direct. În timpul competiției, elevii au venit cu idei, au căutat informații și au realizat un proiect care poate fi implementat în cadrul comunității cu resurse puține și care ar însemna foarte mult pentru tinerii cu dizabilități.
Profesor coordonator, Colegiul Național Ion Maiorescu, Giurgiu
 
Webinarul a fost o activitate educațională și interactivă pentru elevi, fiind prima sesiune de acest fel la care au participat. Au fost foarte entuziaști și au urmărit cu atenție materialele prezentate de către consultantul voluntar NN, fiind impresionați de exemplele de inovare socială, deoarece sunt atrași de ideea de a crea o lume mai bună.
Profesor coordonator, Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu, Focșani
 

Elevii au fost încântați de maniera interactivă de prezentare a informațiilor prin platforma de comunicare și au ascultat cu interes studiile de caz prezentate de voluntar, identificând aspecte care se întâmplă și în comunitatea noastră. Webinarul a fost pentru ei o experiență deosebită din care cu siguranță au avut multe lucruri de învățat.
Profesor coordonator, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, Botoșani


Participarea la SIR a fost, din nou, o experiență plăcută care mi-a dat ocazia să lucrez cu o echipă de elevi minunati, creativi si reponsabili. Am colaborat foarte bine și cu echipa de mentorat. Elevii din echipă au în plan să încerce să pună în practică ideea lor de afacere. Succes în realizarea următoarelor ediții!
Profesor coordonator, Colegiul Economic Partenie Cosma, Oradea

Sunt extrem de mulțumită de evoluția echipei coordonate în cadrul competiției SIR. Participarea la competiție a fost o ocazie grozavă de a-i putea cunoaște, de a le identifica aptitudinile, abilitățile, personalitatea, de a-i determina să lucreze în echipă. Acești copilași provin din medii defavorizate, unde semnalul la internet este o chestiune de șansă. Cu toate acestea au manifestat dorința, inițiativa de a face prin acest proiect lucruri utile, de a da importanță unor lucruri pe care alții le trec cu vederea din neștiință sau ignoranță - folosirea resurselor turistice. Prin astfel de proiecte se schimbă lucrurile bune în foarte bune, se educă oameni, pentru că în zonele defavorizate este nevoie de educație.
Profesor coordonator, Colegiul Alexandru cel Bun, Gura Humorului

Social Innovation Relay, competiție organizată cu profesionalism, a demonstrat încă o dată că societatea contemporană, mai ales în această perioadă că avem nevoie de asemenea proiecte, pentru a răspunde unor nevoi sau probleme reale identificate în comunitate, motivând tinerii spre implicare, creativitate, dorință de a face ceva util pentru semenii lor. În fiecare an școlar promovez aceste proiecte, susținute și de managerii liceului, oferite de Junior Achievement Romănia elevilor, argumentând pe de o parte, profesionalismul, rigoarea, seriozitatea și implicarea echipei Junior Achievement  și a voluntarilor competiției, experiențele elevilor din anii anteriori  și observând  pe de altă parte, plăcerea și dorința elevilor de a avea experiențe noi de învățare, prin acest gen de proiecte. Ținând seama de potențialul și maturitatea elevilor, capacitatea  tinerilor antreprenori care  ne demonstrează că pot să gândească proiecte sociale și sustenabile, consider că strategii educaționali trebuie să regândească sistemul de învățământ, mutând accentul din informativ pe formativ, prin acest gen de proiecte. Aș dori să felicit în egală masură, elevii susținuți de profesori și părinți, pentru implicare, perseverență, spirit de echipă, creativitate și partenerii din educație,o rganizatorii, voluntarii, pentru strategie, viziune, misiune, consiliere.
Profesor coordonator, Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Constanța

A fost o experiență de neuitat, prin intermediul căreia am învățat multe lucruri noi, să lucrăm în echipă, să ne distribuim sarcinile în funcție de abilitățile pe care le avem și să punem în joc imaginația și creativitatea noastră pentru a da naștere unor idei care să reprezinte enorm pentru anumite persoane. Ideea noastră - Folclorul ca speranță de viață - ni se pare a fi foarte utilă, deoarece populația din România se confruntă cu problema negăsirii unui loc de muncă, astfel că tot mai mulți pleacă în străinătate, iar marii intelectuali își valorifică talentele în altă parte. Mi s-a părut minunat să ascult ideile altor echipe în cadrul finalei naționale și să aflu câte probleme există în România, dar și câte soluții sunt pentru fiecare problemă.
Elevă, Colegiul Național Dragoș-Vodă, Câmpulung Moldovenesc

Prin acest concurs, am învățat să observ mai bine nevoile oamenilor, să le înțeleg și să identific posibile rezolvări. Am învățat care sunt aspectele importante ce trebuie luate în calcul în momentul dezvoltării unei afaceri. Am învățat cât de importantă este precizia în gândire și definirea clară a scopurilor. Am învățat să organizez informația într-un mod frumos și am evoluat foarte mult în crearea unui design plăcut prezentării ideilor de afacere. Am învățat să lucrez cu mentori și să văd oportunități în probleme. Am învățat să valorific calitățile partenerei mele de echipă în așa fel încât să realizăm proiecte frumoase. Acest concurs a dezvoltat spiritul meu critic și m-a determinat să am așteptări mai mari de la mine. Acum, pot citi printre rânduri când văd reclama unui produs sau când întâlnesc o idee de afacere. Prin acest concurs, am învățat totodată și elemente legate de prezentarea proiectului în fața unui public și m-am obișnuit să utilizez mijloace online de prezentare. Sunt pasionată de psihologie și artă și cred că misiunea mea este aceea de a ajuta oamenii, de a răspândi idei valoroase și de a aduce lucruri frumoase în viața oamenilor. În acest sens, cred că această competiție a dezvoltat în mine multe calități necesare atingerii scopurilor mele. De aceea, vă sunt profund recunoscătoare pentru oportunitățile pe care mi le-ați oferit prin participarea la acest concurs.
Elevă, Liceul Teoretic Ioan Pascu, Codlea
 
Experiența acestei competiții a fost minunată și cu adevărat unică! Ne-am străduit să venim cu idei creative și inovatoare care să ofere valoare și societății. Am colaborat foarte mult cu profesorul coordonator, iar mentorul nostru a fost un real sprijin, asigurându-se că facem ceea ce trebuie. 
În urma acestui concurs am câștigat experiență, ne-am dezvoltat abilitățile de limba engleză, am reușit să ne autocontrolăm emoțiile, transformându-le în energie pozitivă, creativă. La invitația Junior Achievement vom reveni cu siguranță în anii viitori pentru a împărtăși ideile noastre cu echipe de elevi din alte licee.
Elev, Liceul Tehnologic Industrial de Electrotehnică și Telecomunicații, Constanța
 
Totul a plecat de la o simplă întrebare: oare cum percep nevăzătorii culorile? Iniţial ne-am dorit să îi ajutăm pe aceştia să distingă culorile.  Apoi am intrat în contact cu George, un băieţel din clasa a VIII-a şi cu familia sa, care ne-au „introdus” în lumea nevăzătorilor şi ne-au explicat adevăratele probleme ale acestora, principala fiind deplasarea. Astfel, ochelarii noştri reuşesc să îmbunătăţească experienţa de zi cu zi a unei persoane cu deficienţă de vedere. Participarea la acest concurs ne-a oferit posibilitatea de a ne dezvolta în ceea ce priveşte organizarea în echipă şi ne-a acordat o amplă introducere în lumea business-ului. Pentru noi, cea mai interesantă şi mai atractivă a fost colaborarea cu un specialist în domeniul marketingului, ale cărui sfaturi ne-au ajutat să dezvoltăm „adevăratul” business.
Elev, Colegiul Național I. L. Caragiale, București

SIR ne-a făcut să înțelegem și să susținem mai mult cazurile de natură socială și totodată să ne dorim să ajutăm mai mult pe cei care au nevoie, fie ei oameni sau animale. O experiență pe care nu o voi uita și pe care aș dori să o repet. Chiar dacă nu am câștigat, noi nu ne vom opri aici și vom dezvolta mai departe în practică acest proiect.
Elevă, Liceul Teoretic Al. I. Cuza, București

Competiția a fost o aventură frumoasă, o experiența unică, bazată pe comunicare și creativitate, pe lucru în echipă și implicare. Am învățat că patru la un loc e mai eficient decât o persoană. Deși nu ne-am putut vedea față în față să lucrăm împreună, am reușit și online trecând cu brio peste obstacole. Am învățat să înțelegem mai bine mentalitatea altor persoane, am descoperit noi idei, talente, abilități pe care nu știam că le deținem. Ideea noastră mi se pare una extrem de eficientă, vrem să ducem proiectul mai departe.
Elev, Colegiul Economic Partenie Cosma, Oradea

Participarea la competiția Social Innovation Relay a întărit legăturile dintre noi, membrii echipei și ne-a dat șansa de a ne exersa creativitatea și abilitățile de prezentare, de a lucra împreună cu voluntarii NN ale căror recomandări ne-au ajutat să ne dezvoltăm afacerea în plan real. Toate acestea fiind spuse, cel mai important este faptul că noi sperăm să sprijinim cât mai multe persoane cu deficiențe de vedere să devină mai independente și să se integreze mai ușor în societate utilizând ochelarii Mitra. Împreună putem învinge întunericul printr-o utilizare inteligentă a tehnologiei!
Elevă, Colegiul Național Bilingv George Coșbuc, București

Consider că etapa de mentorat a fost punctul forte al proiectului SIR, deoarece mentorii ne-au ajutat să înțelegem cu adevărat ce ar însemna punerea ideile noastre în practică. Voluntarii NN au venit cu explicații suplimentare pentru argumentele și soluțiile noastre și ne-au ajutat să clarificăm anumite aspecte pentru proiect. Social Innovation Relay a fost un proiect de echipă și am fost motivați să ne concentrăm asupra muncii noastre, să fim organizați, să comunicăm clar și să respectăm termenele.
Elev, Colegiul National de Informatică, București
 
Ca elev, curiozitatea și pasiunea pentru lucruri noi m-a condus să mă înscriu la competiția Social Innovation Relay. Acum, mă simt norocos și mândru pentru că am făcut acest lucru. Am avut șansa de a învăța atât de multe lucruri despre antreprenoriatul social și modul în care poate schimba vieți și cât de benefic este. În plus, am descoperit oameni care mă inspiră, care au creat afaceri de succes și din a căror experiență am avut o mulțime de lucruri de învățat despre cum să fii un antreprenor bun care, de asemenea, să se gândească la aspectele social și impactul generat.
Elev, Colegiul Economic A. D. Xenopol, București
 
Acesta este primul proiect de acest tip la care am luat parte, astfel încât sunt impresionată și mulțumită de munca pe care am realizat-o împreună ca echipă. Această competiție ne-a ajutat să ne dezvoltăm abilitățile de comunicare în  limba engleză, de prezentare și realizare a unui proiect real. De asemenea, proiectul SIR ne-a deschis orizonturile și acum putem spune că percepem comunitatea cu alți ochi și că vom încerca să rezolvăm problemele abordate în cadrul proiectului cât mai repede posibil.
Elevă, Colegiul Național Dragoș Vodă, Campulung Moldovenesc
 
Proiectul SIR a reprezentat o experiență educațională unică pentru mine și echipă, o pregătire pentru viitor, o oportunitate pentru a fi creativi și pentru a da ceva înapoi societății. Nu vom uita emoțiile pe care le-am avut la început și satisfacția de la sfârșitul proiectului. Varietatea de probleme existente în cadrul comunității ne-a inspirat și motivat să venim cu soluții și să încercăm să schimbăm lumea pentru persoanele cu dificultăți de comunicare. Am realizat că, ajutându-i și făcandu-i să se implice în acest proiect, vom deveni mai buni și mai atenți la nevoile celor din jurul nostru.
Elevă, Colegiul Național Mihail Kogălniceanu, Galați
 
Întreaga competiție a fost o experiență interesantă si ne-a deschis noi orizonturi de cunoaștere. Am învățat cum să lucrez mai bine în echipă, sa fiu mai organizată, să caut eficient informații și statistici și să structurez o prezentare. Am avut ocazia, împreună cu colegele mele să lucrez la un alt tip de proiect față de cele pe care le avem de făcut la școală și de a face ceva pentru societate. Ne gândim chiar în viitor să continuăm ce am început pentru a pune în practică ideea noastră.
Elevă, Liceul Teoretic Dante Aligheri, București
 
Evenimentul educațional Innovation Camp a fost bine organizat, unic atât datorită formatului, cât și al temei propuse, ne-a provocat să venim cu soluții pentru o temă concretă, o problemă la care mă voi gândi ulterior și pe care doresc să o dezvolt în viitorul apropiat.
Elev, Liceul Teoretic Al. I. Cuza, București
 
Partea care mi s-a părut cea mai interesantă în acest eveniment educațional a fost interacțiunea dintre elevii diferitelor licee și implicarea voluntarilor NN, eforturile congruente pentru a soluționa o problemă majoră în societatea noastră, și anume abandonul școlar.
Elev, Colegiul Economic Virgil Madgearu, București


Mă bucur că am avut ocazia de a participa în cadrul competiției Social Innovation Relay. Am aflat detalii despre lumea afacerilor și m-a făcut să consider posibilitatea de a urma o carieră în acest domeniu. Am colaborat foarte bine cu echipa mea și am învățat împreună cum să ne împărțim sarcinile. De asemenea, acum ne stăpânim mai bine emoțiile în fața unui public. Am văzut cum se elaborează un plan de afaceri detaliat și ne-am îmbunătățit abilitatea de a convinge grupul țintă despre afacerea noastră. Ne dorim să implementăm ideea socială în viitorul apropiat. Experiența a fost inedită, și cu siguranță voi lua în calcul posibilitatea de a participa și anul următor.
Elevă, Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Constanța

Odată cu ideea noastră am reușit să aflăm totodată mai multe informații și cunoștințe despre copiii cu dizabilități, dar și despre celălalte proiecte. Ne-am informat, am încercat ca totul să fie perfect. După schimbări, idei peste idei pe care trebuiau sa le punem cap la cap, am aflat că suntem echipa dintre cele 10 care au reușit să ajungă până la finala națională. Lecțiile pe care eu cred că le-am învățat au fost: atenția, să fiu mai motivată, să iau proiectele acestea sociale mult mai în serios pentru că nu știi niciodată când ideea ta poate deveni una pentru toți, de care multă lume ar beneficia. Am învățat cum ar merge o afacere, că totul trebuie luat puțin câte puțin și ușor, dezvoltat, gândit, luat logic, părerile de la unii și alții fiind foarte importante. Noi cu siguranță, pe viitor, ne gândim sa ne implementam ideea pentru că am văzut toate patru că putem, dar mai mult pentru că ne pasă de oameni și vrem ca măcar unii din ei sa se simtă normal, bineveniți și iubiți.

Elevă, Liceul Teoretic Grigore Moisil, Tulcea

Participarea la acest proiect ne-a ajutat în formarea aptitudinilor antreprenoriale, precum și în dezvoltarea personală, acumulând informații noi despre organizațiile nonguvernamentale şi proiectele de inovare socialǎ. Odată cu înscrierea în competiție ne-am testat nivelul de cunoștințe, capacitatea de a ne gestiona timpul și emoțiile, fiind conștienți că putem obține un rezultat foarte bun sau putem eșua. Am învățat că trebuie să-ți dorești cu adevărat ceea ce faci pentru a obține rezultate bune, în același timp am realizat că lucrul în echipă necesită timp, răbdare, respect și nu în ultimul rând, toleranță și compasiune. În urma acestei competiții, ne-am valorificat sfera de informații în domeniul antreprenorial, acumulând informațiile necesare unui viitor antreprenor.
Elevă, Liceul Economic Virgil Madgearu, Constanța